AF-E 400

Elektromagnetische flowmeter voor utiliteit, installatie- en machinebouw

Compact, robuust, betrouwbaar en kostenefficiënt – dat zijn belangrijke kenmerken van instrumentatie in de industriële automatisering: de AF-E 400 is een best-in-class elektromagnetische flowmeter  speciaal ontwikkeld voor deze industrie.

AF-E 400

Typische toepassingen

Product-highlights

Geschikt voor hoge temperaturen en nauwkeurigheid

De AF-E 400 beschikt bijvoorbeeld over het hoogste temperatuur meetbereik. Geschikt voor continu gebruik bij een vloeistoftemperatuur van +90°C en daardoor inzetbaar in zeer veeleisende koel- en heetwatertoepassingen.

Installatie in compacte ruimtes zonder crosstalk

De AF-E 400 is specifiek ontworpen voor compacte ruimtes . Bij een elektromagnetische flowmeter bestaat doorgaans het risico op crosstalk. Dit kan van invloed zijn op de meting van een ander toestel in de buurt, omdat de magnetische velden elkaar kunnen overlappen.

Uitgebreide zelfdiagnostiek

Dankzij de uitgebreide zelfdiagnostiek is de betrouwbare werking gewaarborgd. Diverse kritische aspecten worden door de meter continu gemonitord.

Round bore sensor design

Sensorontwerp met ronde vrije doorlaat

Waar andere producenten soms kiezen voor een rechthoekige doorlaat , heeft de flowbuis van de AF-E 400 een ronde doorlaat. Hierdoor is de flowmeter beter bestand tegen verhoogde druk. De kleine reductie in de ronde doorlaat compenseert onregelmatigheden in het flowprofiel, waardoor er geen in- en uitloopstukken nodig zijn.

Geïntegreerde temperatuurmeting

Dankzij de geïntegreerde temperatuurmeting is er geen extra sensor nodig. Hierdoor zijn er meer procesgegevens beschikbaar en het minimaliseert het aantal meetpunten in de leiding.

Plug-and-play IO-Link

De flowmeter beschikt over verschillende uitgang- en communicatie-opties, zoals IO-Link en Modbus. Deze leveren voordelen voor de gebruiker; de uitgebreide sensor- en applicatiegegevens kunnen worden ingezet voor maximale efficiëntie en optimalisatie van de automatisering.

Productontwerp

Sensorontwerp met ronde doorlaat

Het ontwerp van de AF-E 400 is uiterst compact, neemt bij installatie slechts weinig ruimte in beslag. Binnenin het meetinstrument zijn drie kleine PCB’s (printplaten) gestapeld, om de behuizing zo compact mogelijk te houden. Hierdoor is installatie mogelijk in manifolds of kasten waar leidingen gewoonlijk zeer dicht naast elkaar liggen. Door de 2-mm -dik gegoten roestvast stalen behuizing is de AF-E 400 ook robuuster dan de kunststof of plaatstalen behuizingen welke voor soortgelijke producten worden gebruikt.

Dankzij het draaibare, heldere kleurenbeeldscherm zijn de waarden vanuit elke hoek zeer goed afleesbaar. De afstemming van het behuizingsontwerp met alle verbindingstypen zorgt voor eenvoudige integratie, ongeacht de gekozen schroefdraadverbinding of diameter.

Snelle inbedrijfstelling

De fabrieksinstellingen van het toestel maken een plug-and-play installatie mogelijk. Dankzij de flowbereiken is latere aanpassing niet nodig.

Technische gegevens

MediumVloeistof
GeleidingVanaf 20 µS/cm
FlowBidirectioneel
MeetbereikDN6: 0,005…5 l/min ; DN15: 0,05…35 l/min;
DN20: 0,1…75 l/min ; DN25: 0,2…150 l/min
DN50: 0,5…500 l/min
Meetnauwkeurigheid±0,8 % MV ±0,2 % FS (tot +70°C);
±1,5 % MV ±0,2 % FS (tot +90°C)
Herhaalbaarheid±0,2 %
Nominale diametereDN6; 15; 20; 25
DN40…50: oplossing op aanvraag
Nominale druk16 bar
Procestemperatuur-20…+90°C
OmgevingstemperatuurTot +60°C
MeetbuisPEEK (met glasvezelversterkt)
ElektrodenKoolstof PEEK
Natte materialenRoestvast staal 1.4404/316L, PEEK GF, koolstof. Interne afdichtingen EPDM of FKM.
Centellen afdichting geleverd met type G-aansluiting
Materialen behuizingRoestvast staal 1.4404/316L,(behuizing)
ULTEM, PBT, PC-GF30 (frontplaat, toetsen)
BeschermingsklasseIP 65, 67
Gewichtminder dan 750 gram
AansluitingG buitendraad, NPT binnendraad, Rc binnendraad
Afmetingen hxbxl73 x 48 x 110mm
Stroomvoorziening24 VDC
Signaaluitgang4…20 mA, frequentie, pulsschakelaar, IO-Link OF 2x 4…20 mA of Modbus
In- en uitloopsecties0D/0D
GoedkeuringenKTW, ACS, Reg 31, cULus

Neem nu contact met ons op

* verplicht

KROHNE Nederland B.V.
Kerkeplaat 14
3313 LC Dordrecht

Web: www.krohne.nl

Neem contact met ons op!